ADVERTORIAL

Genieten in en van
prachtig Portland

Het leven is goed in Portland, de stad die bekendstaat om haar zalige eten, zelf gebrouwen bier, prachtige parken, brede cultuuraanbod én sensationele achterland.

De grootste stad van de staat Oregon, gelegen in het noordwesten van Amerika, biedt een veelvoud aan (avontuurlijke) activiteiten om te zien en te doen. Omdat het centrum goed te belopen is en de stad over uitstekend openbaar vervoer beschikt, komt u makkelijk waar u maar wilt zijn. Breng tijdens uw trip vooral een bezoek aan Powell’s Book Store – de grootste onafhankelijke boekenwinkel ter wereld – of aan een van de hippe conceptstores, artistieke markten (aanrader: de Saturday Market!) en fijne shoppingcentra die Portland rijk is.

Tuinen en streetart

Tijdens een bezoek aan ‘de stad van de rozen’, zoals Portlands bijnaam luidt, kunt u letterlijk en figuurlijk niet om de talloze, veelgeroemde parken en tuinen (het zijn er meer dan 200) heen: Van de Japanese Garden tot stadspark Mt. Tabor en de Leach Botanical Garden, het is overal fijn relaxen en opladen. Aan kunst en cultuur is in Portland ook geen tekort. Zo mag u het Portland Art Museum zeker niet missen, is er veel streetart te bewonderen en zal een bezoek aan het vintage movie theater Bagdad een ware belevenis zijn.

Adembenemend achterland

Portland is de geboorteplaats van chef en culinair expert James Beard en het culinaire epicentrum van Amerika. U vindt er volop foodtrucks, boerenmarkten en bekroonde restaurants. Maak ook kennis met de ambachtelijke bierbrouwscène – met meer brouwerijen dan welke andere stad ook – of met uitzonderlijke wijnmakers in de nabije, pittoreske omgeving. Het achterland van Portland is sowieso adembenemend. U kunt door alpenbossen en glooiende wijngaardheuvels fietsen, schilderachtige paden bewandelen en in de Willamette Valley is het fantastisch kajakken en roeien. De Columbia River Gorge en de meestal besneeuwde vulkaan Mount Hood zijn niet alleen indrukwekkende natuurwonderen, u kunt er in de omgeving ook klimmen, hiken en wintersporten.

 

 

Voor meer informatie:
Ga naar travelportland.com

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send